ASAP IMO

Sedan den så kallade "krisen" i form av en lågkonjunktur förefaller det ha blivit än mer aktuellt att prata om mänsklighetens nemesis, kapitalismen, och vilka möjliga alternativ till den som kan finnas (och hur man kan gå tillväga för att nå dem). Intresset för diskussioner om grundlön verkar ha ökat markant på senare tid, åtminstone att döma av de forum jag besökt. Dock tycks folk vara tämligen oense om huruvida grundlönen ska vara ofrivillig eller inte.

Som bekant (gissar jag) har Volvo tvingats varsla en jävla massa folk, och en fågel viskade i mitt öra att de ville ha bidrag från staten för att komma på fötter igen. Jag gissar att det till stor del skulle vara för att de ska kunna nyanställa igen. Nu har jag inte hängt med så mycket i den debatten, men jag hoppas att de fick avslag. Det är en sak jag undrar över, som ni mer än gärna får lämna en liten kommentar om ifall ni har svar på, och det är följande: Varför inte ge pengarna direkt till de som fått sparken istället? Då skulle folk fortsätta slippa stå på bandet och lyssna på reklamradio, samtidigt som Leif Johansson skulle slippa stå där i Torslanda som ett mähä med en massa bilar som ingen vill ha. Eller?

Tänk om Volvo får sin vilja igenom, vad händer då? Det enda sättet för dem att kunna betala tillbaka är om fler människor köper bil, eller att varje människa i snitt köper fler bilar. För att använda lite svåra ord kan jag säga att det känns kontraintuitivt och inkommensurabelt med vårt försök till minskande av växthusgaser. Men å andra sidan, ska man riva bostäderna i Gårda för att bygga parkeringsplatser kanske det inte längre är lika inne att vara miljömedveten... Det gäller att vara hip och tala kidsens språk.
Omg! GLHF liksom, plz... Rtfm ffs n00b, G2G!


Kommentarer
Postat av: Kajin

Jag tror inte att det handlar om en gåva till Volvo (och andra) utan om att man lånar ut pengar, och det till ganska hög ränta om jag hörde rätt. Fast det kan ha varit en helt annan diskussion. Jag vet att de nämnde små och medelstora företag i alla fall. Men om staten verkligen vill ge pengar till Volvo, men inte till de andra, är det väl ett bevis för att det kapitalistiska samhället offrar de små till förmån för de stora.

2009-01-23 @ 14:27:55
Postat av: Mord Fiddle

Det är kanske inte så opportunt att säga till Kalle som fått sparken från Volvo:"Hörru Kalle, du tillverkar bilar som är dåliga för miljön och dessutom inte går att sälja för tillfället, vad sägs om att du utnyttjar vår fria utbildning och lär dig ett hantverk om du är praktiskt lagd, eller akademiskt yrke om du kan läsa. Du får gå ner några tusenlappar i inkomst under tre år, men resten fixar det allmänna."Nej det är inte så poppis. Det skulle antyda för Kalle att han har någon form av ansvar för både a1) sitt liv rent privat a2) konsekvenserna av hans roll i samhället.Kanske har Kalle redan fått det erbjudandet, men han hörde det inte så. Han hörde istället "du får inte bygga bilar för vi är ONDA och vill dig ILLA, du kan få FÖRNEDRA dig i en skolbänk (typ precis som på lågstadiet) och vara FATTIG och inte åka till thailand eller köpa nytt kjolpaket till bilen på typ TUSEN ÅR.

2009-01-31 @ 10:10:32
URL: http://lamba-timethief.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0