Årets hårmode!

Då och då slås jag av tanken på att starta en modeblogg, bli sponsrad och tjäna massa pengar. Det kan väl inte vara så svårt? Men då sedan den bistra sanningen slår ihjäl mina förhoppningar som en fluga mot en kylargrill när jag inser att jag har ungefär lika mycket kunskap om mode som en schimpans har om kvantfysik, tänker jag att det inte finns något större misslyckande än att inte försöka.

Ha alltså inte höga förhoppningar då jag blott är en lekman på området. Att låta mig skriva om mode känns lite som att ringa efter en basist när man behöver svetsa något, men jag har å andra sidan hört att det finns stora pengar att tjäna. Pengar är ju trots allt meningen med livet. Dessutom har jag en gnagande känsla av att modebloggande närmast går att likställa vid så kallat ordbajseri, ett fenomen jag åtminstone är bekant med.

Således; veckans lista kommer alltså handla om mode. Och inte vilket mode som helst, utan hårmode. Eftersom moderna kvinnofrisyrer mestadels förefaller mig se likadana ut (en kombination av page och pottfrilla, eller vad jag brukar kalla en "Svampbob Frisyrkant") koncentrerar jag mig på manligt hårmode. Eftersom sex säljer listar jag de sex hetaste manliga frisyrerna som, om jag får välja, kommer synast mest ute på gatorna under 2009!

Veckans lista!

Top 6 hetaste frisyrerna 2009 -om jag får välja

6: "Hockeyfrillan"

En klassiker, här personifierad av MacGyver (Richard Dean Andersson). Behöver knappast någon närmare beskrivning!

5: "90-talaren"

Hockeyspelare vet ofta bättre än att ha hockeyfrilla, den här charmiga retrofrisyren hoppas jag kommer tillbaka starkt under våren. Anledningen till att den här frisyren ligger högre upp på listan än den mer klassiska ishockeyfrisyren á la MacGyver (ja, han spelade faktiskt hockey i ett avsnitt), är att det inte blir lika svettigt under hjälmen när man har kortare hår.

4: "The Rheborg"

Sveriges, kanske till och med världens charmigaste håravfall! Johan Rheborg, som är aktuell i den mycket efterlängtade långfilmen med Kenny Starfighter, är troligen Regains (produkt mot ärftligt håravfall) största fiende. Vem vill inte åldras så här? Högt hårfäste med en liten tuss i mitten. Wollibolli!

3: "The Spacecut"

Nu är vi alltså framme på bronsplats, och som vi ser lyckas Fuglesang kombinera pragmatik och estetik på ett sätt ingen tidigare trodde var möjligt. Lättskött, laid-back och läckert!

2: "Lejonhjärtat"

Ingen lista över heta frisyrer utan bröderna Lejonhjärta! Hur många gånger har man inte suttit där ensam på festen och sneglat med avundsjuk blick på killen med den tuffa frisyren som får all uppmärksamhet? Det är aldrig för sent att bättra sig, kanske 2009 är året då just DU skaffar en Lejonhjärta?

1: "The Comb-Over"

Det är inte alla som har turen att åldras lika värdigt som Johan Rheborg, men det finns hopp! Senator Carl Levin har kanske världens allra mest aktade och åtråvärda frisyr, som utstrålar såväl respekt som maskulinitet. Ett manligt maktpaket med andra ord, och en given förstaplats! Grattis Carl Levin, om jag får bestämma kommer fler se ut som du under det kommande året!


Kommentarer
Postat av: Anonym

"Om jag får bestämma kommer fler se ut som du under det kommande året!" Inkluderar det dig? :P

//Logik Anna

2009-03-16 @ 08:54:01
Postat av: Henrik

Det är inte alltid jag lever som jag lär, men sen har jag ju hår kvar på hjässan. Men dagen jag blir flintis tänker jag definitivt prova en comb-over!

2009-03-16 @ 15:47:14
URL: http://henkeliduu.blogg.se/
Postat av: otjeend

Åh. Mera mode. Ge mig mer information om mode!

2009-03-18 @ 01:37:09
Postat av: Mord Fiddle

Lejonhjärtafrisyren är the stuff of legends!

2009-03-25 @ 23:59:41
URL: http://lamba-timethief.blogspot.com
Postat av: lina

ohohoh the rheborg är hetast!

2009-04-07 @ 09:49:37
URL: http://carolinalj.blogspot.com
Postat av: Henrik

Varför är det bara jag som tycks uppskatta The Comb-Over?

2009-04-07 @ 13:52:14
URL: http://henkeliduu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0