Bollsinne

Då jag dels snart inte kommer ha internet hemma längre, och dels inte har lust att skriva listor varje vecka, tänker jag sluta med veckans lista. Den ersätts istället av "Spontana listan", som kan dyka upp lite när som helst, eller kanske aldrig. I övrigt kan jag tipsa om en film som heter "House of the dead", av den högt ansedda regissören Uwe Boll. Jag visste inte att det gick att göra så bra filmer.

Logisk och positiv

Veckans lista!

Top tre eventuellt semantiskt kontraintuitiva talesätt, beroende på vad man egentligen menar när man säger det

3: Ha en bra dag
Kan tolkas som "Ha en och endast en bra dag", vilket kanske inte upplevs som en vidare snäll sak att säga. Vill man försäkra sig om att verkligen önska en person inte bara en utan flera bra dagar kan man säga något i stil med "Ha ett bra liv". Problemet är att det ofta tolkas ironiskt och därför upplevs som en s.k. "diss".

2: Allt är relativt
Som man får lära sig redan i grundskolan är ljushastigheten i vacuum konstant.

1: Ingen regel utan undantag
Paradoxalt värre då talesättet är formulerat som en regel, och likt den logiska positivismen då faller på sin egen grund och borde göra att den en gång så hyllade regeln hamnar på skämtsidorna i historieböckerna. Kan man tycka. Men det finns märkligt nog folk som inte bara använder sig av det här talesättet, utan dessutom menar vad de säger. Hur går det ihop?

RSS 2.0