It's a hard blog of life

Trots att Bertrand Russell har sagt saker mycket bättre än vad jag kunde ha gjort själv, är han trots allt död. Därför har jag beslutat att blogga vidare om aktuella och inaktuella ämnen så gott jag kan. Men jag har även beslutat att göra lite förändringar. Eller i alla fall en förändring.

För att jag själv ska känna mig motiverad att logga in här oftare och eventuellt även skriva lite grann när jag ändå är här, behöver jag någonting som är återkommande. Då jag inte vill bli en sån där typ som bloggar varje dag, tänkte jag att veckovis borde bli lagom. Men vad är det som återkommer veckovis? Det kan vara i precis vad som helst, det är det som är det fina i kråksången! Och jag ska göra det i formatet av en lista. Hädanefter kommer alltså, veckovis, veckans lista. Och då jag gärna vill ha en interaktiv blogg är det välkommet att komma med förslag på vad som ska listas, synpunkter på mina listor osv.

Här kommer då första upplagan av "Veckans lista", och det är en kort sådan. Top 3 jobbiga föremål att diska! Vi börjar med tredjeplatsen, och för att piffa till det ordentligt skriver jag rubriken med kursiv och understruken fetstil.

Veckans lista!

Top 3 jobbiga föremål att diska


3: Teklämma
Jag vet ingen bra metod för att diska teklämmor (jag är inte ens helt säker på att det heter teklämmor, jag syftar i alla fall på såna där klämmor i vilka man har te). Men jag kan ge er alla ett tips som kan spara in på såväl te som disk av dylika klämmor. Lägg teklämman kastrullen när ni kokar upp vattnet, istället för i tekoppen. Använder ni vattenkokare: häll över vattnet i en kastrull. När ni sedan hällt upp er kopp te, fyll på kastrullen med kranvatten och låt det stå där och dra tills ni vill ha te nästa gång. Så länge man kokar upp vattnet igen är det inga problem om det ligger och drar över natten; på så vis kan man få upp till 15-20 koppar te på en endaste teklämma!

2: Rivjärn
Jag har en sån där diskborste som är liksom som en tvättsvamp med skaft, och i skaftet häller man diskmedel. Jag har alltid varit väldigt nöjd med min diskborste, som är betydligt effektivare än en vanlig (och dessutom sparar in diskmedel). Ända tills jag skulle diska ett rivjärn. Mitt rivjärn stod där i åtskilliga veckor innan jag orkade gå och köpa en vanlig diskborste som substitut, vilken jag enbart använder just när jag ska diska rivjärnet, och ändå är rivjärnet svårdiskat. Jobbigt värre!

1: Vitlökspress
Det finns bra vitlökspressar, och det finns dåliga. Jag har en dålig. Det finns mer lättdiskade vitlökspressar, och det finns mer svårdiskade. Min är av det senare slaget, och rengöringsprocessen av verktyget i fråga är så ångestframkallande att jag ofta helt sonika avstår från att pressa vitlök över huvud taget. Jobbigt!!!

Nästa vecka kommer jag lista inkompetenta mydigheter, eller kanske malplacerad flöjt i annars seriösa låtar. Eller så listar jag någonting helt annat, vi får se.


Kommentarer
Postat av: MaB

Intressanta iakttagelser! Ett litet tips från en som levt länge: skölj av prylarna omgående efter användning så går de lättare att diska sedan. Då kanske vitlökspressen kan komma till användning så ofta som du önskar. :-) Intorkade rester är alltid svårare att få bukt med.Ser med spänning fram mot nästa veckas lista!

2009-03-09 @ 22:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0