För allas trevnad, vänligen säg upp dig med omedelbar verkan

Det var länge sen jag skrev här sist, och mycket i världen har hunnit försämras sen dess. Idag läste jag hur en man vid namn Sven Otto Littorin hävdade att arbetslösa ungdomar är lata oduglingar som använder statens pengar till att spela TV-spel och resa, och att de borde jobba hårdare för att få ett jobb (där de kan jobba ännu mer), och att därför kraven för socialbidrag borde skärpas. Man kanske kan tro att mannen i fråga är ironisk, lever i en värld där det är brist på arbetskraft eller sitter på psykvården; men den bistra sanningen är att Herr Littorin är minister i det här landet. Som om inte det vore nog, är han arbetsmarknadsminister.

Jag tänker för en gångs skull inte gå igenom faktafel och logiska felslut i Littorins uttalande, inte bara för att jag är en lat odugling som hellre spelar TV-spel än skriver, utan även för att jag förutsätter att du som läsare har en fungerande och åtminstone skapligt väl utvecklad hjärna, och således kan göra det på egen hand.

Vad jag däremot kommer att göra nu när valet närmar sig är att försöka ta mig tid att gå igenom andra politiska uttalanden med kanske mindre uppenbara brister, för om Sven Otto kan komma undan med det här kan han komma undan med vad som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0